Çocuklarımıza Gurur Duyacakları Bir Şehir Bırakmaktır Hayalim
- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal: “MÜSİAD’ın Kahramanmaraş’ta olmaması çok büyük bir eksiklikti.”
- Bakan Ünal: “Hizmete bağlı olmayanlar Müslüman bile olsalar kardeşimiz değil diyecek kadar maalesef taassuf içerisinde bu ülkenin kaynaklarına çok büyük zararlar verdiler.”
Çocuklara gurur duyacakları bir şehir bırakmayı hayal ettiğini belirten Bakan Mahir Ünal, hizmete bağlı olmalanlar Müslaman bile olsalar kardeşimiz değildir diyenlerin ülkenin kaynaklarına çok büyük zararlar verdiklerini dile getirdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, MÜSİAD’ın Kahramanmaraş ofisinin açılışını yaptı.
Dernek tarafından bir otelde düzenlenen yemekte konuşan Bakan Ünal, burada MÜSİAD’ın önemine vurgu yaparak, bugüne kadar Kahramanmaraş’ta olmamalarının çok büyük bir eksiklik olduğunu kaydetti.
Sürdürülebilirlik ve eğitim sorununun insan kaynağının en temel sorunlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Bakan Ünal, siyasetin de kendi içinde uyum ve işbirliğinin son derece kıymetli olduğunun altını çizdi.
Sürdürülebilirlik ve Eğitim Sorunu İnsan Kaynağının En Temel Sorunlarından
“Bir şehri ayağa kaldıracak olan o şehrin insan kaynağıdır. O şehrin insan kaynağının iyi bir planlama ile koordinasyonu, organizasyonu ve entegre çalışmasıdır. Bunu başaran şehirler hızla gelişmekte ve hızla yeni dünyaya entegre olmaktadır.
İnsan kaynağının en temel sorunlarından bir tanesi de sürdürülebilirlik ve eğitim sorunudur.
Bugün Kahramanmaraş ‘Yedi Güzel İnsan’ ile ebebiyat ve şiirle anılıyor. Bir dönem Türkiye’nin adeta tarihine damga vururcasına bir tasavvuru, bir tefekkürü ve bir bakış açısını her birimizin zihnine bazen şiir, bazen mesir, bazen de fikir olarak kazıdılar.
Ancak bu bir dönem oldu. Sürdürülebilirlik sorunu derken bunu kastediyorum. Bu işin edebilat, sanat kısmıdır. Bir de işin ticaret kısmı var.
Şehrin ekonomisinin asıl taşıyıcısı olan girişimci ruhu, girişimciliğin heyecanını ve o kimyayı kendi zihninde, kalbinde barındıran iş adamlarının şehri taşıması.”
MÜSİAD’ın Kahramanmaraş’ta Olmaması Çok Büyük Kayıptı
“Kahramanmaraş’ımızın ileri gelen iş adamları, ticaret erbabı bulunuyor. Onlar birbiriyle ne kadar uyumlu ve işbirliği içerisinde çalışırlarsa Kahramanmaraş’ımız daha da ileriye gidecek. İşte bu noktada MÜSİAD çok büyük bir önem arz ediyor.
Hükümetimiz özellikle DEİK üzerinden şu anda bütün pazarlara dönük muhteşem açılımlar yapıyor.
Maalesef MÜSİAD’ın bir dönem Kahramanmaraş’ta olmaması çok büyük bir kayıp oldu. MÜSİAD’ın burada olmaması birilerinin o boşluğu çok kötü bir şekilde doldurmasını sağladı. Bugün hala acısını, sıkıntısını yaşadığımız bu şehrin kaynağını bir yerlere götürdüler ve bu kaynağı bu şehre kullandırtmak yerine Amerika’da birilerine lobi faaliyeti olarak peşkeş çektiler. Birilerine sponsorluk yaptılar ve birilerine imkan olarak sundular.
Onların derdi bu şehir değildi. Onlar hizmete bağlı olmayanlar Müslüman bile olsalar kardeşimiz değil diyecek kadar maalesef taassuf içerisinde bu ülkenin kaynaklarına çok büyük zararlar verdiler. O yüzden MÜSİAD inşallah bundan sonraki süreçte özellikle diğer iş adamları örgütleri ile birlikte Kahramanmaraş’ımızı layık olduğu yere taşıyacaktır.”
Siyasetin Kendi İçinde Uyumu ve İşbirliği Son Derece Kıymetlidir
“Birde işin siyaset ayağı var. Bunların herbirinin birbiriyle koordinasyon içinde olması lazım.
Dört yıldan beri ısrarla bir şeyin altını çiziyorum. Bir şehirden yeni insanların, yeni profillerin yetişmesi ister sanat, ister siyaset, ister iş dünyasında yeni profillerin yetişmesi o şehrin geleceğe taşınması açısından çok kıymetlidir. O yüzden siyasetin de kendi içinde uyumu ve işbirliği son derece kıymetlidir.
Türkiye’de siyasi istikrar oluştuğunda nasıl ki ekonomik istikrar oluştu, bu şehirler için de böyledir.
Yerel olarak bir şehirde siyasi istikrar varsa, siyasetçiler işbirliği içerisindeyse, büyükşehir belediye başkanıyla, milletvekiliyle, diğer görevli siyasi profillerle birlik ve beraberlik içinde hareket ediyorlarsa, adeta bir saatin dişlisi gibi hareket ediyorlarsa, orada inanılmaz bir enerji ortaya çıkıyor.
Hamdolsun bu birliği beraberliği geçmişte AK Parti’de siyaset yapmış büyüklerimizden devraldıktan sonra devam ettirme konusunda büyük bir çaba sarf ettik.”
Bu Şehir Çok Fazlasını Hak Ediyor
“Ulaştırma çalıştayımızdan sonra yine yarın turizm çalıştayımızı yapacağız. Ondan sonra sağlık çalıştayımızı gerçekleştireceğiz.
İş planı, eylem yapmadığınız zaman, o planlamayı izleme ve değerleme ile raporlamadığınız zaman maalesef işler yürümüyor.
Birinci dört yılın sonunda yüzde 90 oranında yaptığmız eylem planını gerçekleştirdik. Şimdi inşallah ikinci dört yıllık eylem planımızı gerçekleştiriyoruz. Ama hangi alanda olursa olsun birlik, beraberlik, entegrasyon, koordinasyon son derece önemli.
Bunu sivil toplum örgütlerinin içinde iş dünyasına, ticarete yönelik çalışma yapanların, diğer taraftan sanata, edebiyata yönelik çalışma yapanların, öbür taraftan çevre ve kültüre yönelik çalışma yapanların hep birlikte yürütmesi gerekiyor.
Çünkü bu şehir çok fazlasını hak ediyor. Bu şehir bu medeniyetin ocaklarından bir tanesidir. Bu şehir o büyük mirası muhafaza eden önemli bir şehirdir. Bu şehir bizim bütün eylemlerimizin amacı olan bir şehirdir. Biz bütün bu eylemleri, bu şehrin mirasını ayağa kaldırmak için yapıyoruz.”
Hayalim Çocuklarımıza Gurur Duyacakları Bir Şehir Bırakmaktır
“İnsan doğduğu yere aittir. Bizim kültürümüzde insan doğduğu yerle anılır. Ama bir insan doğduğu yere yabancılaşırsa o insan hiçbir yere ait olmaz. O yüzden Peygamber Efendimiz’in buyurduğu gibi, ‘Vatan sevgisi imandandır.’ kişinin doğduğu yere ait olduğuna işarettir.
Bu şehri sevelim. Bu şehri sever ve bu şehirle dertlenirsek dünyanın her şeyi peşi sıra gelir.
Hayalim odur ki, inşallah bu şehri önümüzdeki dört yıl, önümüzdeki 10 yıl, önümüzdeki 20 yıl daha da güzel yerlere getireceğiz. Çocuklarımıza gurur duyacakları bir şehir bırakacağız.”