1 Kasım Millilik Ve Yerlilik Günü Olacak
AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Elbistan merkez ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Muhtarlara seslenen Ünal, 1 Kasım günü yapılacak seçimin Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, “1 Kasım millilik ve yerlilik ekseninde buluşma günüdür” diye konuştu.
AEL Memur Site Misafirhanesi’nde düzenlenen toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, parti yöneticileri ve muhtarlar katıldı.
İlk olarak mikrofona gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, büyükşehir belediyesi olarak Elbistan’da yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Daha sonra mikrofona davet edilen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, muhtarların çok önemli bir hizmeti yerine getirdiklerini ifade ederek, “Hepimiz, bir seçime doğru gidiyoruz. Aslında seçim adı üstünde sandıkta, nasıl bir ülkede yaşayacağımızı tercih etmemizin adıdır. Bunu son derece rasyonel bir şekilde değerlendirelim. Önümüze seçeneklerimizi ve aklımızı koyalım, ne istediğimizi koyalım ve nasıl bir Türkiye’de yaşamak istediğimizi koyalım ve sağduyulu bir şekilde fotoğrafa bakalım. Biz 13 yıldan beri bir beraberlik yaşıyoruz. Uzunca zamandan beri yaşadığımız bir sorun vardı, devletin karşısında bireyin kendi varlığını adeta yok sayması. Devletin karşısında iki büklüm bir haldeydi vatandaş. Biz şuanda beraberce bir tarih yazıyoruz. Yarın mahallenize yapılanlar sizinle anılacak” dedi.
Mahir Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“1 Kasım’da sandığa gittiğimizde, bu düzenin devam etmesine mi karar vereceğiz, yoksa bu düzenin sona ermesine mi karar vereceğiz. Seçeneklere bakalım. CHP; CHP’nin demin anlattığım sistemi kurabilme ve çalıştırabilme imkânını görüyor musunuz? İktidar olduğu yıllarda bu ülkede biz kıtlıktan, yokluktan, kuyruktan başka ne gördük. Pirinç kuyruğu yaşadık, çay kuyruğu, tüp kuyruğu yaşadık. Yokluğun, kıtlığın, yoksulluğun, geçim darlığının, bereketsizliğin en çok olduğu yılları yaşadık. CHP’nin gelip vatandaşın mutlu olması için çaba sarf etmesi mümkün mü, değil. İktidar olmak gibi bir niyetleri var mı, yok. Bu seçeneği geçelim o zaman. Elimizde mühür bekliyoruz. Gelelim ikinci seçeneğe; MHP. MHP’nin iktidar olmak ve bu ülkeyi yönetmek gibi bir hedefi var mı? Tuğrul Türkeş çok güzel söyledi. ‘Rahmetli babam, 3 vekil ile MHP’yi iktidar ortağı yaptı. Bir başbakan yardımcılığı, 2 bakanlık aldı. Devlet Bahçeli 80 milletvekili ile MHP’yi rezil etti’ dedi. Gel seninle ortak hükümet kuralım, olmaz. Benim şartlarım var. Tamam, şartları konuşalım. Olmaz. Bu 4 şartı kabul ettiğinizi deklare edin, ondan sonra sizinle ortak hükümet kurmayı konuşalım. Cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanının durumunu seninle konuşmayız. Neden? 10 Ağustos’ta bu milletten yüzde 52 oy almış ve Cumhurbaşkanı seçilmiş Recep Tayyip Erdoğan’ı konuşmak, yüzde 14 oy almış Devlet Bahçeli’nin haddi değildir. Yüzde 52 ile seçilmiş bir cumhurbaşkanına Fahri Korukürk, ismini bile unutmuşuz Ahmet Necdet Sezer muamelesi yapamazsınız. Ne yapmak istediği MHP’liler tarafından bile anlaşılmış değildir.
Elbistan’ımız, Kahramanmaraş’ımız için bugüne kadar yaptıklarımız ortada. Biz bir ekibiz. Farklı siyasi görüşlerde olabiliriz ama değerlerimizin ortak olması gerekir. Bayrak, vatan, devlet, ülke gibi değerlerimizin ortak olması gerekir. Selahattin Demirtaş saraya yürüyeceğim diyor, bu da saraya yürüyeceğim diyor. Demirtaş, YSK sandıkları taşımasın diyor, bu diyor ki evet sandıkları taşımak ihanettir diyor. 1 Kasım millilik ve yerlilik ekseninde buluşma günüdür. Çünkü mesele memleket meselesidir.”
Madalya tüm Kahramanmaraş’a verildi:
Kahramanmaraş’ın kurtuluş mücadelesinde sergilediği kahramanlığa da değinen Mahir Ünal, TBMM tarafından verilen madalyanın tüm Kahramanmaraş’a verildiğini belirterek, şunları söyledi:
“Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Büyükşehir olduktan sonra bir sürü laf edenler oldu, mahalle oldu falan. Afşin’imizde de, Göksun’umuzda da, Nurhak’ımızda da, Ekinözü’nde de bakın kuzey ilçelerini söylüyorum, Elbistan’ımızda da büyükşehir belediyemiz çalışıyor. Ben bir konuda tebrik etmek istiyorum. 12 Şubat 1920’de Fransız işgalinde Maraş’ın kurtuluşunda Elbistan’dan 150 atlı gitti. Bunun içinde dedem Ali Hafızoğlu Mehmet Efendi de vardı. Mercimektepe’de savaştılar. Afşin’den de yiğitler gitti. Göksun’dan Aslanbey zaten oradaydı. O madalya Maraş merkeze verilmedi. O madalya Kahramanmaraş7ın tamamına verildi. O yüzden o madalyanın her ilçemizde bulunması gerekiyor. Bunu yapacağı için başkana teşekkür ediyorum.”